Jarné katalánske šampiňóny

Jarne_katalanske_sampinonySuroviny:

  • mladé biele šampiňóny
  • šalotka alebo jarná cibuľka
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • biele víno
  • petržlenová vňať
  • tymián
  • maslo – 1 lyžica
  • soľ
  • korenie

Mladé biele šampiňóny – ideálne čo najdrobnejšie. Ak sú stredné, každý prekrojíme napoly.

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku alebo jarnú cibuľku do sklovita, potom pridáme šampiňóny, ktoré sme predtým pokvapkali citrónovou šťavou.

Restujeme 5 minút, kým nechytia farbu. Následne zalejeme poriadnym pohárom bieleho vína.

Do hrnca ešte dáme viazaničku petržlenovej vňate a tymianu. Šampiňóny vo víne s bylinkami dusíme ešte asi 10 minút.

Posolíme ich, pokoreníme a na záver do omáčky vmiešame lyžicu masla.

Podávame v hlbších miskách. Šampiňóny sa vyjedajú lyžicou a zajedajú bagetou, ktorá sa namáča do vínovo-maslovej omáčky.

Pridaj komentár