- maslo a hrubá múka na vysypanie formy
- 6 vajec , žĺtky a bielky zvlášť
- 280 g masla
- 280 g práškového cukru trocha na poprášenie
- 250 ml smotany na šľahanie
- 360 g polohrubej múky
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 100 g vlašských orechov (nasekaných)
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 150 g nugátu alebo mliečnej čokolády (nasekané)
- 30 g kakaa
Príprava : 30 min
Pečenie : 60 min
Príprava:
1. Veľkú bábovkovú formu vymažte a vysypte, rúru predhrejte na 180 / 160 stupňov . Vo väčšej miske zmiešajte maslo s polovicou cukru a utrite dobiela. Počas stáleho miešania elektrickým šľahačom pridávajte žĺtky, potom znížte rýchlosť a prilejte smotanu. Krátko prešľahajte.
2. V inej miske vyšľahajte dotuha bielky so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom . Zhruba polovicu snehu zmiešajte s maslovou – vaječnou hmotou, prisypte múku preosiatu s kypriacim práškom, premiešajte a potom zľahka pridajte zvyšok bielkov.
3. Do formy vlejte polovicu cesta, posypte ho orechmi a nugátom. Zvyšok zafarbite kakaom a nalejte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprášte práškovým cukrom.