Bábovka Savoy

Suroviny:Babovka_Savoy

  •     maslo a hrubá múka na vysypanie formy
  •     6 vajec , žĺtky a bielky zvlášť
  •     280 g masla
  •     280 g práškového cukru trocha na poprášenie
  •     250 ml smotany na šľahanie
  •     360 g polohrubej múky
  •     1 vrecúško vanilkového cukru
  •     100 g vlašských orechov (nasekaných)
  •     1 vrecúško prášku do pečiva
  •     150 g nugátu alebo mliečnej čokolády (nasekané)
  •     30 g kakaa

Príprava : 30 min
Pečenie : 60 min

Príprava:
1. Veľkú bábovkovú formu vymažte a vysypte, rúru predhrejte na 180 / 160 stupňov . Vo väčšej miske zmiešajte maslo s polovicou cukru a utrite dobiela. Počas stáleho miešania elektrickým šľahačom pridávajte žĺtky, potom znížte rýchlosť a prilejte smotanu. Krátko prešľahajte.

2. V inej miske vyšľahajte dotuha bielky so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom . Zhruba polovicu snehu zmiešajte s maslovou – vaječnou hmotou, prisypte múku preosiatu s kypriacim práškom, premiešajte a potom zľahka pridajte zvyšok bielkov.

3. Do formy vlejte polovicu cesta, posypte ho orechmi a nugátom. Zvyšok zafarbite kakaom a nalejte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprášte práškovým cukrom.

Pridaj komentár