- 800 g hovädzie mäso predné
- 3 ks cibuľa
- 1 ks paprika
- 1 ks paradajka
- 100 ml olej
- 5-6 strúčikov cesnak
- 200 g cestovina
- víno červené
- rasca
- paprika červená mletá sladká
- soľ
4-6 porcie
20 minút príprava
40 minút tepelná úprava
Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom základ perkeltu opakovane poprášime mletou paprikou, podlejeme vodou a podusíme, vždy tak, aby sa odparila voda. Potom pridáme na kocky pokrájané mäso, rascu, cesnak, osolíme a podusíme za občasného podlievania vodou.
Keď je mäso takmer mäkké, podľa chuti ho podlejeme červeným vínom a perkelt dovaríme.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.