Hovädzí perkelt s cestovinou

qr code hovadzi perkeltSuroviny:

  • 800 g hovädzie mäso predné
  • 3 ks cibuľa
  • 1 ks paprika
  • 1 ks paradajka
  • 100 ml olej
  • 5-6 strúčikov cesnak
  • 200 g cestovina
  • víno červené
  • rasca
  • paprika červená mletá sladká
  • soľ

4-6 porcie
20 minút príprava
40 minút tepelná úprava

Postup:
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom základ perkeltu opakovane poprášime mletou paprikou, podlejeme vodou a podusíme, vždy tak, aby sa odparila voda. Potom pridáme na kocky pokrájané mäso, rascu, cesnak, osolíme a podusíme za občasného podlievania vodou.

Keď je mäso takmer mäkké, podľa chuti ho podlejeme červeným vínom a perkelt dovaríme.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Pridaj komentár