- 1 ks králik
- 100 ml olivový olej
- 50 g hladká múka
- 3 ks cibuľa
- koreňová zelenina
- bobkový list
- 10 ks korenie nové celé
- soľ
- čierne mleté korenie
- paprika červená mletá
- 1 polievková lyžica horčica
- 1 polievková lyžica ríbezľový džem
- 1 ks sladká smotana na varenie
- 0,5 l vlažné mlieko
- citrón
Postup receptu:
1. Cibuľku na jemno nakrájame a popražíme na oleji.
2. Koreňovú zeleninu si nakrájame.
3. Pridáme na cibuľku a podusíme.
4. Králika si vykostíme a dáme dusiť spolu. Občas podlejeme vodou.
5. Pridáme bobkový list.
6. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.
7. Do mlieka pridáme sladkú smotanu a múku. Pomiešame tak aby nám neostali hrudky.
8. Keď je mäso už viac menej uvarené (mäkké) vyberieme ho z vývaru aj spolu s bobkovým listom.
9. Vývar ponorným mixérom rozmixujeme.
10. Pridáme horčicu, ríbezľový džem a šťavu z polovice citróna.
11. Mäso vrátime späť do vývaru.
12. Pridáme celé nové korenie a zalejeme mliekom v ktorom je už smotana a múka.
13. Ešte povaríme za stáleho miešania až nám mäso úplne zmäkne a omáčka prejde varom aspoň 10 min.
14. Ako prílohu podávame knedle, halušky alebo cestoviny.