Pstruhy v alobale

Pstruhy_v_alobaleSuroviny:

  •     4 pstruhy
  •     50 g masla
  •     2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  •     1 PL nasekaného rozmarínu
  •     1 strúčik cesnaku
  •     citrónová šťava
  •     zmes korenia na grilovanie rýb
  •     soľ

Očistené pstruhy umyte, nasoľte pokvapkajte citrónovou šťavou a odložte na hodinu do chladničky odležať.

Maslo vymiešajte dohladka s nasekaným rozmarínom, petržlenovou vňaťou, grilovacím korením a prelisovaným cesnakom.

Pripravenou hmotou vytrite a podľa možnosti vyplňte brušné dutiny rýb, podľa potreby spojte špáradlom a ryby naukladajte do alobalom vystlaného pekáča. Prikryte trčiacou časťou alobalu a pečte vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút.

Skúsenejší „rybári“ môžu piecť rybu aj odokrytú a po desiatich minútach ju prevrátiť na druhú stranu.

Servírujte preliate vypečeným maslom, s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Pridaj komentár