- 4 pstruhy
- 50 g masla
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 1 strúčik cesnaku
- citrónová šťava
- zmes korenia na grilovanie rýb
- soľ
Očistené pstruhy umyte, nasoľte pokvapkajte citrónovou šťavou a odložte na hodinu do chladničky odležať.
Maslo vymiešajte dohladka s nasekaným rozmarínom, petržlenovou vňaťou, grilovacím korením a prelisovaným cesnakom.
Pripravenou hmotou vytrite a podľa možnosti vyplňte brušné dutiny rýb, podľa potreby spojte špáradlom a ryby naukladajte do alobalom vystlaného pekáča. Prikryte trčiacou časťou alobalu a pečte vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút.
Skúsenejší „rybári“ môžu piecť rybu aj odokrytú a po desiatich minútach ju prevrátiť na druhú stranu.
Servírujte preliate vypečeným maslom, s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.